אקריות
כיום ידועים 1700 סוגים של אקריות , גודלם בדרך כלל פחות ממלמטר . מאפיין בטן מאוחה עם החזה . מבנה הפה בעלי אברי חישה שבהם היא יכולה לתעדף את מקום האכילה. ידועים על 250 מיני אקריות המזיקות לבריאות, ניתן לאפיין את האקריות על פי אופי הפגיעה באדם: מוצצות דם, פוגעות בשכבות העליונות של העור או יכולות להעביר מחלות ולגרום לאלרגיות.
אקרית נוספת בשם ornithonyssus bursa , נתפלת לבעלי כנף ומכף ומכרסמים
עוד אקרית ornithonyssus bacoti נטפלת למכרסמים ולכן יכולים להופיע גרודים רבים לבני הבית גם באזורים בהם יש קינון של מכרסמים בסביבתם, במהלך חיי נקבה 120 ביצים, עיקר ההטלה באזור קינון המכרסמים, מחזור חיים בין 11-16 יומים, פעילות בלילה כמו אורך חיי המכרסמים מסתתרות במקומות חמים ולחים וחשוכים ולכן האבחנה במהלך היום לא אפשרית ובעיקר אפשר להבין זאת על פי סיפור המקרה.
אקרית נוספת: androlaealaps casalis אקרית שמשתקת את החרק שהיא נתפלת אליו, לבני אדם יוצארת כאבים חזקים ונמצאת באזורים חקלאיים בעלי לחות מאוד גבוה מתרבים בכמויות עצומת ואז יכולים להגיע לבני אדם.
גרודים בלתי פוסקים על הגוף יכולים להיות מסוגים שונים של חרקים, לכן לפני שמזמינים הדברת פרעושים או הדברת קרציות כדאי להתיעץ עם מדביר בנושא ולנסות להבין לפי סיפור המקרה מה יכולה להיות הבעיה.